tr
tr

Ahşap Ev

Yüksek kaliteli malzemelerden üretilen ahşap ev modelleri, huzurlu ve sakin bir yaşam alanı sunar. Hem yaz hem de kış aylarında kullanabileceğiniz ahşap ve bağ evi modelleri sayesinde pratik bir şekilde doğal bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Alışılmış ev yapım malzemeleri yerine ahşabın sağlığını ve doğallığını ön plana çıkaran, ekolojik özellikleri ile çevreye uyum sağlamayı başaran yapılardır. Özellikle sağlıklı bir kullanım sunmasının yanında ahşap evler daha uygun maliyetli olacak şekilde yapılabilmektedir.

Ahşap Ev Nedir?

Tuğla ve beton gibi alışılmış malzemeler yerine daha sağlıklı ve ekolojik yapıda oturmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Tanımı, ahşap malzemeden yapılan ve çok daha estetik ve sağlıklı kullanım sunan yapılardır. Bu evlerin yapımında ahşap malzeme kullanıldığı için doğa ile uyumludur ve hem inşa sürecinde hem de daha sonrasında yaşam alanlarına zarar vermemektedir.

Geri dönüşüme de olanak sağlayan ahşap evler beton, petrol ve türevlerinin kullanılmadan yapılan evlerdir ve günümüzde hızlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Bu türden evler genelde kırsal alanlarda doğa ile daha iyi bir uyum sağlamak için yapılmaktadır. Ancak esasında kent yaşamında da kullanım için uygundur. Geleneksel Türk evleri olarak bilinen evler ahşap malzemeden yapılmıştır.

Günümüzde imkânların daha fazla gelişmesi ile ahşap evlerin yapımları ve türevleri de farklılık gösterebilmektedir. Hem malzeme kalitesi hem de estetik görünümü açısından ahşap evler iyi bir seçenek olarak belirmektedir. Gittikçe çevre sorunlarının daha fazla arttığı günümüzde ahşap evlerin seçilmesi iyi bir tercih olacaktır.

Ahşap Evlerin Avantajları Dezavantajları Nedir?

Ahşap evlerin avantajları ve olumsuz tarafları bulunmaktadır. Aslında ev olarak kullanılacak her yapının çeşitli olumlu ve olumsuz tarafları bulunmaktadır. Ahşap ev tercih etmek isteyenlerin bu ayrımları bilmesi de kullanım açısından yarar sunacaktır.

Ahşap evlerin avantajları ve olumsuz tarafları bulunmaktadır. Aslında ev olarak kullanılacak her yapının çeşitli olumlu ve olumsuz tarafları bulunmaktadır. Ahşap ev tercih etmek isteyenlerin bu ayrımları bilmesi de kullanım açısından yarar sunacaktır.

Ahşap evlerin avantajları diğer yapılara göre oldukça fazladır. Özellikle çevre dostu olmaları ve yalıtım açısından da gelişmiş özellikler sunmaları ahşap evleri öne çıkarmaktadır. Bunun yanında farklı avantajları da içermektedir.

Çevre Dostu Kullanım

Ahşap evlerin yararları arasında çevre dostu özellikleri ilk olarak öne çıkmaktadır. Yapı malzemesi ahşap olduğu için doğayla uyumlu olmakta ve çevreye zarar vermemektedir. Ayrıca ahşap yapısal olarak CO2 emilimi de sağlar ve böylece ahşap çok düşük karbon ayak izine sahip olmaktadır.

Daha Yüksek Yalıtım Seçeneği

Ahşap evlerin faydaları arasında yalıtım açısından sundukları da önemlidir. Ahşap her mevsim ideal bir yalıtım sağlar ve yaz aylarında daha serin, kış aylarında ise içerisinin daha sıcak olmasını sağlamaktadır. Buna göre ahşap evlerin ısıtma masraflarını yıllık bazda yüzde 60 civarında azalttığı da bilinmektedir.

Sadece ısı açısından değil, aynı zamanda ahşap ses yalıtımı için de ideal bir seçimdir ve gürültüyü engelleyerek yaşam alanını daha huzurlu bir hale getirir. İçerideki sesleri de dışarıya iletmez.

Bakım İçin Düşük Masraf

Ahşap evlerin bakımı diğer yapılara göre çok daha düşük masraflı olmaktadır. Aynı şekilde inşa masrafları da betonarme yapılara göre ahşap evlerin en az yüzde 30 olarak daha düşüktür. Ahşap evler aynı zamanda daha kısa sürede inşa edildiğinden betonarme evlere kıyasla zaman açısından da tasarruf sağlar.

Ürün Sipariş Formu