tr
tr

Prefabrik Ev

Kullanışlı ve estetik yapısı ile son derece rahatlık sunan, gittikçe popüler hale gelen hazır ev bütünü olarak öne çıkıyor. Özellikle alışılmış evlerin dışında ve fiyat açısından da daha uygun ev sahibi olmak isteyenler prefabrik ev özelliklerini merak ediyor.

Prefabrik Ev Nedir?

Parçaları daha önceden hazırlanan ve ardından birleştirme ile meydana çıkan yapılar olarak cevap verilebilir. Özellikle pratik oluşları, estetik açıdan güzel bir görünüm sunmaları, çok kolay bir şekilde kullanım sağladıkları için prefabrik evler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda çok tercih edilmektedir.

Prefabrik evler depreme karşı dayanıklı, iklim koşullarına göre daha kullanışlı ve özellikle çevre dostu yapılarıyla da özel bir kullanım imkânı vermektedir. Her ne kadar “ev” olarak tanımlanıyor olsalar da okul, kütüphane, hastane, spor salonu gibi farklı alanların da ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıma uygundur.

Neden Prefabrik Ev?

Prefabrik evler kullanışlı yapıdadır ve normal betonarme yapılardan hiçbir farkları yoktur. Özellikle estetik açıdan da daha güzel görünmeleri sayesinde kullanım alanını çok daha güzel bir hale getirmiş olurlar.

Türkiye bir deprem kuşağı ülkesi olduğundan prefabrik ev kullanmak güvenlik açısından önemli bir katkı sunar. Diğer pek çok yapı türüne karşılık deprem riskine göre çok daha güvenli ve sağlam bir kullanım sunan prefabrik evler böylece özellikle deprem bölgelerinde iyi bir seçimdir. Hava koşullarına yönelik de avantajlar sunan prefabrik evler ısı yalıtımı açısından iyi bir performans gösterir. Yazların daha serin, kışların ise daha sıcak geçmesine etki eder.

Prefabrik evlerin kullanımı için bir diğer önemli nokta da kişisel istekleri genelde en iyi şekilde karşılıyor oluşudur. Kullanım detaylarını doğru bir şekilde yansıtan prefabrik evler tasarım açısından kullanıcılara farklı dekoratif tarzları kullanmayı da mümkün kılıyor.

Prefabrik Ev Yapımı

Diğer yapı çeşitlerine göre son derece hızlı, güvenli ve daha ekonomiktir. Prefabrik evin inşa süreci için ilk önemli nokta imarlı arsa olmalıdır. Kullanıcının kendisine ait olan arsaya gerekli ölçümler yapılarak prefabrik evin ne şekilde konumlandırılacağı hesaplanmaktadır. Daha sonra kullanıcının beklentileri ve talepleri karşılığında kararlaştırılmış olan prefabrik modeli fabrika ortamında seri ve hızlı bir şekilde üretilmektedir. Prefabrik evler tek katlı ya da çift katlı olabilir, kat sayısına göre üretim süreci de bir nebze uzayabilir.

Malzemeler tamamladıktan sonra kuruluma başlamak için kararlaştırılan arsa üzerinde beton zemin uygulaması yapılır. Beton uygulama zemini çökmelere karşı koruyacak, hem de tamamen düz bir zemin üzere prefabrik evin oturmasını sağlayacaktır. Daha sonraki aşamalarda ortalama 4-5 gün içinde tüm montaj işlemleri biterek kullanıcıya evin teslimi sağlanmaktadır.

Prefabrik Ev Fiyatları

Fiyatları tasarıma, oda sayısına, kat sayısına ve içinde yer alacak özelliklere göre değişkenlik göstermektedir. Prefabrik evler tek ya da çift katlı, istenilen oda sayısında, iç ve dış kısımda kullanılan malzeme kalitesine göre fiyatlarını değiştirmektedir. Ancak prefabrik ev fiyatı her koşulda diğer yapı türlerine göre hesaplı olup kullanıcılar için tasarruf sunmaktadır.
Fiyatları tasarıma, oda sayısına, kat sayısına ve içinde yer alacak özelliklere göre değişkenlik göstermektedir. Prefabrik evler tek ya da çift katlı, istenilen oda sayısında, iç ve dış kısımda kullanılan malzeme kalitesine göre fiyatlarını değiştirmektedir. Ancak prefabrik ev fiyatı her koşulda diğer yapı türlerine göre hesaplı olup kullanıcılar için tasarruf sunmaktadır.

2+1 prefabrik ev fiyatları iki kişinin rahat şekilde yaşayabileceği yapıları içerirken daha geniş kullanım isteyenler için 3+1 prefabrik ev fiyatları uygun fiyatlar ile kullanıcılara sunuluyor.

El Prefabrik Ev Fiyatları

2. el prefabrik ev fiyatları sıfır üretim olanlara göre çok daha hesaplıdır. İkinci el prefabrik evler daha önceden kullanılmış ama kullanıcıları tarafından satılmak istenen, çeşitli nedenlerden ötürü artık kullanılmayan prefabrik modellerinden oluşmaktadır.

Prefabrik Avantajları Nelerdir?

Prefabrik avantajları nelerdir sorusu şu şekilde sıralanabilir;

  • İnşaat süreleri oldukça kısadır ve diğer yapılara göre çok kısa sürede tamamlanır.
  • İnşa sürecinde hava koşullarından etkilenilmez, herhangi bir gecikme yaşatmaz.
  • Güçlü yalıtım ile sıcak ve soğuk havalarda her zaman yalıtım sağlar.
  • Zemin betonu dışında beton kullanılmaz ve böylece önemli tasarruf sağlar.
  • Maliyeti diğer yapılara göre çok uygundur.
  • Modüler sistemde üretildiği için kullanıcının beklentilerini en iyi şekilde yansıtır.
  • Bakım çok az gerektirir ve yenileme yapılmak istendiğinde kolaca yenilemesi yapılır.
Ürün Sipariş Formu