tr
tr

Bungalov Ev

Bungalov ev özellikle son dönemlerde tatil bölgelerinde misafirleri ağırlamak için tercih ediliyor. Bunun yanında sadece tatil amaçlı değil, bireysel kullanıcılar için de iyi bir alternatif oluşturmayı başaran bungalov evler hem görünümleri hem de kullanışlı yapıları ile özel bir kullanım olanağı sunuyor. Yapıları itibariyle dar arazilere inşa edilmeleri de bungalov evlerin kullanım değerini arttırıyor.

Bungalov Ev Nedir?

Bungalov ev tanımı ahşaptan yapılan ve küçük boyutları ile öne çıkan evler için kullanılmaktadır. Estetik görünümleri ile doğa ile çok uyumlu görünüm sergileyen bungalov evler kullanım açısından da önemli getirilere sahiptir. Tarihsel olarak 1900’lü yılların ortalarında günümüzdeki anlamıyla yapılmaya başlanan bungalov evler İngiliz milletler topluluğu ülkeleri tarafından yaygın olarak tercih edilmiştir. Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkelerde çok fazla tercih edilen evler daha sonra estetik açıdan güzellikleri ve yapımlarındaki düşük maliyet ile başka ülkelerde de yaygın şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

Hindistan’da da çok geniş kullanım imkânı bulan bungalov evlerin asıl ismi de Hintçe bangala kelimesine dayanmakta olup dinlenme anlamı taşımaktadır.

Bungalov Avantajları Nelerdir?

Bungalov avantajları ile öne çıkan yapılardır ve pek çok yarar sağlamaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Betonarme yapılara göre çok düşük maliyete inşa edilirler.
  • Uzun süreli kullanım için uygundur ve yüksek maliyetli bakımlara gereksinim duymadan bakımları kolayca yapılabilir.
  • Güneş ışığını çok alan yerler için özellikle ışığı azaltan etkisi ile daha serin bir kullanım sunar.
  • Hızlı ve kolay şekilde inşa edilir.
  • Alan açısından kısıtlı olan dar alanlarda kolayca yapılır.
  • Çevre dostu ve enerji tasarrufu özellikleri ile verimlilik sunar.

Neden Bungalov Ev?

Bungalov ev neden tercih edilmeli sorusuna çok farklı açılardan yaklaşmak mümkündür. Öncelikle bungalov evlerin ilk olarak sağladığı çağrışım doğa ile iç içe bir ortam kapsamında, doğa dostu bir tasarıma sahip olmalarıdır. Özellikle Türkiye’de bungalov evlerin yaygınlaşması için tatil bölgelerinde turistik amaçlar için kullanılmaları etkili olmuştur. Ancak bungalov evler sadece turistik amaçlar için değil, uzun süreli kullanım açısından da uygunluk taşır.

Bungalov ev neden tercih edilmeli sorusuna çok farklı açılardan yaklaşmak mümkündür. Öncelikle bungalov evlerin ilk olarak sağladığı çağrışım doğa ile iç içe bir ortam kapsamında, doğa dostu bir tasarıma sahip olmalarıdır. Özellikle Türkiye’de bungalov evlerin yaygınlaşması için tatil bölgelerinde turistik amaçlar için kullanılmaları etkili olmuştur. Ancak bungalov evler sadece turistik amaçlar için değil, uzun süreli kullanım açısından da uygunluk taşır.

Genelde bungalov ev inşası ahşap ile yapılmaktadır ve mimari açıdan da basittir. Karmaşık yapıda olmaması ve ahşaptan üretilmesi sayesinde oksijen dolaşımı da en iyi şekilde gerçekleşmektedir. Çok kısa sürelerde ve düşük maliyetler ile yapılan bungalov evler ekonomik açıdan da sundukları kolaylıklar ile tercih edilir. Ahşabın yanında bambu ya da benzeri doğal malzemelerle de üretilerek üretim için de çeşitlilik sunarlar.

Bungalov evlerin özellikleri arasında ilk dikkat çeken alçak ve eğimli çatıya sahip olmalarıdır. Bu tarz bir mimarinin tercih edilmesinin nedeni ise yapının güneşten etkilenmesinin önüne geçmektir. Bunun yanında günümüzde özellikle turistik tesislerde farklı tasarımlar da görülmektedir.

Bungalov evler rahat mı sorusu da olumlu olarak yanıtlanabilir. Konfor ve sadeliğin bir arada olduğu bu tarz evlerde veranda da bulunduğu için kullanıcılar özel bir rahatlama elde eder. Bu yapılarda aynı zamanda genelde dış kapı doğrudan salona açıldığı için de alandan tasarruf edilerek yaşam alanının daha büyük olması da sağlanır. Bu etmenler kapsamında bungalov ev tercih etmek beraberinde önemli avantajları getirmiş olur.

Bungalov Ev Yapımı

Bungalov yapımı itibariyle oldukça hızlı şekilde tamamlanmaktadır. Özellikle betonarme gibi yapılara kıyasla oldukça kısa sürelere yapılmaktadır. Bungalov ev inşası için zeminde beton kullanılabilmektedir ama bu tercih edilen bir yöntem değildir. Gerçek bungalov ev yapımı için yerden ortalama 50 cm yükseklik sağlayacak bir zemin oluşturulur ve daha sonrasında ahşap malzemeden çok kısa süreler içinde ev tamamlanır. Ana iskeleti çıkarıldıktan sonra çatı kısmı yapılır ve çatı kısmının tamamlanması ile iç kısımlardaki detaylar da bitirilir.

Bungalov evler farklı boyutlarda olabilmektedir ancak çok büyük ve geniş olması bungalov evin yapı özelliklerini kaybetmemesi için tercih edilmemektedir. Aynı şekilde bungalov evlerde verandanın olmasına da özen gösterilmektedir.

Bungalov Ev Fiyatları

Bungalov ev fiyatları diğer yapı malzemelere göre son derece hesaplıdır. Bungalov fiyatları tasarımın detaylarına, yapının büyüklüğüne ve veranda talebi gibi detaylara göre farklılık göstermekle birlikte neredeyse her bütçeye uygun olacak fiyatlar ile sunulmaktadır. Bu sayede bungalov evler fiyatları ile önemli bir yarar göstermektedir.

Ürün Sipariş Formu