tr
tr

Çelik Ev

Çelik ev hızlı inşa süresi ile öne çıkan yapıları özellikle dayanıklılık ve maliyetler açısından kullanıcıların beklentilerini en iyi şekilde yansıtmaya yardımcı oluyor. Nakliye kolaylığı ve uygun fiyatlar açısından çelik evler öne çıkarken deprem gibi durumlara yönelik dayanıklılık açısından da avantaj sunuyor.

Çelik Ev Nedir?

Çelik ev nedir sorusu sistemin özelliklerinin de anlaşılmasını sağlayacaktır. Maliyet açısından uygun olan çelik günümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır. Kullanım alanlarından birisi de özellikle son dönemlerde yaygınlaşmış olan ev yapımıdır. Depreme yönelik betonarme yapılara göre daha dayanıklı olması, farklı formatlar ve ölçülerde imal edilebilmesi, güçlü taşıma kapasitesi gibi özellikleri ile birlikte çelik evler giderek yaygın bir hale gelmektedir.

1950’lerden itibaren dünya genelinde uygulanmaya başlanan çelik evlerin yapımı özel çelik konstrüktör yapıya dayanmaktadır. Taşıyıcı duvar, kolon ve döşeme panelleri çelikten yapılmaktadır. Yapılarda kullanılan çeliklerin profilleri sıcak daldırma galvanize teknolojisi ile üretilmiş olan saclardan soğuk şekillendirme yöntemi ile yapılmaktadır.

Çelik taşıyıcı sistemler ile inşa edilen çelik evler hızlı kurulum, dayanıklılık sunması ve yalıtım açısından da avantajlar sunmaları ile öne çıkmaktadır.

Çelik Evlerin Avantajları Dezavantajları Nedir?

Çelik evlerin avantajları dayanıklılık ve hızlı kurulum olarak öne çıkmasına rağmen çeşitlilik göstermektedir. En üst düzeyde sağladığı dayanıklılık deprem gibi afetlerde daha dirençli olmasına yapının yardımcı olmaktadır. Ayrıca farklı mimari detayların da yapılmasına olanak veren çelik evler estetik açıdan da beklentileri en iyi şekilde karşılamaktadır. Çelik evlerin avantajları şu şekilde sıralanabilir;
Çelik evlerin avantajları dayanıklılık ve hızlı kurulum olarak öne çıkmasına rağmen çeşitlilik göstermektedir. En üst düzeyde sağladığı dayanıklılık deprem gibi afetlerde daha dirençli olmasına yapının yardımcı olmaktadır. Ayrıca farklı mimari detayların da yapılmasına olanak veren çelik evler estetik açıdan da beklentileri en iyi şekilde karşılamaktadır. Çelik evlerin avantajları şu şekilde sıralanabilir;
  • Yüksek dayanıklılık, güvenlik ve kullanım açısından çelik profiller üstün standarttadır.
  • Betona kıyasla daha sünek yapıda olan çelik, deprem sırasında titreşim enerjisini tutarak yapının yıkılmasının önüne geçer.
  • Çelik evlerin tasarımı doğrudan pratiğe dökülebilmektedir, bu bakımdan kullanıcılar tam istedikleri gibi örnekleri bulabilir.
  • Çelik malzemeler taşınma sırasında güç kaybına uğramaz. Dökümü sırasında da donma ya da yanma gibi riskler taşımaz.
  • Gerek depreme bağlı gerekse de farklı etmenlerden kaynaklanan yangın durumlarına yüksek dayanıklılık sergiler. Bu bakımdan yangının çok daha kolay söndürülmesine yardımcı olur.
  • Çelik çevre dostu bir yapı olduğu için çevreye zarar vermez ve yeniden dönüşüme uygun olması bakımından farklı alanlarda kullanım açısından da uygunluk taşır.
  • Betonarme binalara göre fiyatı daha uygundur.
  • Çelik profiller istenildiği kadar sökülüp takılabilir ve işlemlere bağlı olarak özellik kaybına uğramamaktadır.
  • İnşa süreci hava şartlarından bağımsız olduğundan çelik evlerin yapımı çok kolay ve pratik şekilde tamamlanabilmektedir.

Bunun yanında çelik evlerin dezavantajları da bulunur;

  • Çelik yapılarda paslanma uzun vadeli olsa da görülebilmektedir. Pas oluşumuna gerekli bakım yapılmadığında kolon zarar görmeye başlayacak ve bunun için de tadilat gerekecektir.
  • Çelik dirençli olmasına karşılık bazı beklenmedik durumlarda sünek yapısını yitirebilir, bu durum da ani kırılmaları beraberinde getirebilir.

Neden Çelik Ev?

Çelik ev tercih etmek avantajlarının ve kullanım ömrünün uzun olması bakımından fırsatlar sağlar. Taşıma kapasitesi ağırlığına kıyasla çok yüksek olduğundan dayanıklılık sağlaması, 150 yılı bulan sorunsuz kullanımı, korozyona karşı bakımlarının yapılması ile dayanıklı olması, böceklenme yapmaması, çok kısa sürelerde tamamlanması, işçilik ve iklim şartlarından etkilenmemesi gibi etmenler yüzünden çelik ev tercih edilmektedir.
Çelik ev tercih etmek avantajlarının ve kullanım ömrünün uzun olması bakımından fırsatlar sağlar. Taşıma kapasitesi ağırlığına kıyasla çok yüksek olduğundan dayanıklılık sağlaması, 150 yılı bulan sorunsuz kullanımı, korozyona karşı bakımlarının yapılması ile dayanıklı olması, böceklenme yapmaması, çok kısa sürelerde tamamlanması, işçilik ve iklim şartlarından etkilenmemesi gibi etmenler yüzünden çelik ev tercih edilmektedir.

Çelik evlerin tercih edilmesindeki bir diğer etmen de estetik beklentileri karşılamasıdır. Çevreye zarar vermeyen yapıda olan çelik ile çevreye uyumlu yapıların inşasını da kolayca yapabilirsiniz.

Çelik Ev Yapımı

Çelik ev yapımı özellikle betonarme yapılara göre oldukça hızlı şekilde tamamlanmaktadır. İlk olarak istenen özellikleri karşılaması için en uygun olan proje çizimi yapılmaktadır. Daha sonra ise çelik profillerin üretimi sağlanır. Zemin ve sahada da gerekli kontrol ve zemin şartlarının iyileştirilmesi yapılır. Zeminin uygun olması yapının sorunsuz ve sağlıklı şekilde kullanılabilmesi için çok önemli olacaktır. Sonraki aşamalarda ise çerçeveleme, birleştirme ve kaplama, aksesuar ve döşeme gibi son derece hızlı şekilde yapılan süreçler ile birlikte çelik evin yapımı tamamlanacaktır. Çelik evlerin yapımı sırasında proje değişikliği olursa çeliğin sökülebilir özelliği sayesinde proje değişikliklerine de hemen uyum sağlamak mümkün olmaktadır.

Tek Katlı Hafif Çelik Ev

Tek katlı hafif en sık tercih edilen çelik ev modellerinden. Hafif çelik profile sahip olan tek katlı yapıların inşası çok daha kısa sürer. Özellikle bahçeli ya da kırsal alanlardaki konut ihtiyacının sorunsuz şekilde karşılanmasını sağlar. Bunun yanında çelik evler farklı katlarda da yapılabilmektedir. Hangi kat yapısı tercih edilirse edilsin çelik konut ihtiyacına doğru ve etkili çözümler sunar.

Çelik Ev Fiyatları

Çelik ev fiyatları kat sayısı, kullanılacak profil sayısı, istenen tasarım gibi detaylara göre değişmektedir. Ancak betonarme yapılara kıyasla çelik evlerin yapımı çok daha uygun fiyatlı olmaktadır. Özellikle betona göre çok daha uzun ömürlü sunmaları sayesinde de ileriye dönük tasarruf imkânı da yaratmaktadır.

Çelik Konstrüksiyon Ev Fiyatları

Çelik konstrüksiyon ev fiyatları yine kullanılacak olan malzemeye, tasarım detaylarına ve büyüklüğe göre farklılık göstermekle birlikte diğer ev türlerine göre kullanım özellikleri göz önünde tutulduğunda uygun fiyatlara sahiptir.

Ürün Sipariş Formu